Kategorier
Flyttstäd

Allt du behöver veta om flyttstäd

Funderar du på att själv flyttstäda din bostad? I så fall gäller det att du börjar i god tid då en flyttstädning är omfattande och ofta tar flera timmar.

Att flyttstäda är inte samma sak som att veckostäda eller ens storstäda. Vid en flyttstädning ska alla ytor i bostaden rengöras grundligt. När du har städat klart och överlämnat nycklarna ska det inte finnas någon smuts kvar efter dig. Slarvar man eller glömmer att damma en list eller städa under badkaret blir man tvungen att göra om.

Hyresvärden eller de nya ägarna till bostaden har, om de vill, rätt att istället anlita en städfirma. Fakturan för flyttstädningen får man sedan som utflyttad snällt betala. Är man inte säker på hur en flyttstädning ska gå till eller inte har den tid eller ork som krävs, är det bättre att anlita en städfirma.

Så mycket kostar flyttstäd

Det finns gott om städföretag som erbjuder flyttstäd, vilket innebär att konkurrensen är stor och att det går att få städning till riktigt lågt pris. Men det gäller att se upp eftersom inte alla firmor är seriösa eller erbjuder garanti på sin städning. Vissa firmor som exempelvis NumberOne Flytt & Städ, erbjuder förmånliga paketpris. Som privatperson kan man även nyttja rut-avdraget.

Det är viktigt att man tar reda på exakt vad som ingår i flyttstädningen då detta kan skilja mellan olika firmor. Exempelvis kan man ibland behöva köpa till fönsterputsning separat. Då en flyttstädning tar tid även för en riktig städfirma är det viktigt att man bokar städningen i god tid. De bästa städfirmorna blir också snabbt uppbokade.