Kategorier
Okategoriserade

Flyttstädning Uppsala – vanliga frågor

I genomsnitt så flyttar svensken 10 gånger under en livstid. Troligt är att du alltså kommer att få uppleva känslan av en nystart några gånger i ditt liv. Att flytta är i grunden – och i de flesta fall – något positivt. Man börjar ett nytt kapitel i livet och man går därför in i en flytt med positiva känslor.

Det man snabbt inser är emellertid att det också handlar om ett ganska hårt jobb där man måste bära, packa, stuva och i övrigt förbereda allt som har med logistiken att göra. Dessutom så ska en flyttstädning genomföras. En flytt i Uppsala innebär också en obligatorisk flyttstädning i Uppsala. Men, vad ska man egentligen tänka på? Vi går igenom detta genom att svara på några vanliga frågor kring flyttstädning i Uppsala:

Kan jag strunta i en flyttstädning i Uppsala?

Nej. Om du inte skrivit in detta i avtalet med den som exempelvis köpt din bostad. Det går att förhandla bort en flyttstädning, men om detta inte sker så är det obligatoriskt att man som flyttande också städar efter sig.

Kan jag ta hjälp med flyttstädning?

Ja, och det rekommenderas! Fler och fler har börjat inse värdet som finns i att anlita en städfirma för en flyttstädning i Uppsala och genom detta också fullt ut kunna fokusera på att komma på plats i den nya bostaden. Flyttstädning räknas som en hushållsnära tjänst och detta innebär att man också kan använda sig av Rut-avdraget. Det gör skillnad!

Hur hittar jag rätt städfirma i Uppsala?

Ett tips är att alltid kontakta referenser och se över omdömen på internet. Att företaget har F-skatt är ett måste om du vill använda Rut. I övrigt så är det även bra att exempelvis titta närmare på anställningsvillkor och liknande. Tyvärr är städbranschen långt ifrån ren i just det avseendet. Exempelvis kollektivavtal ska ses som ett rejält plus! Se även till att det finns garanti i avtalet. Om du är missnöjd med din flyttstädning i Uppsala så ska detta också korrigeras. För att ta del av mer information om städfirma i Uppsala så kan du läsa här: www.flyttstädninguppsala.net.