Kategorier
Hemstäd

Tips för att underlätta vardagen

Nu är sommaren slut och hösten är på intåg. Det är dags att hitta tillbaka till sina gamla rutiner och kanske även hitta bra nya sådana. Vi ger tips på sådant som kan underlätta vardagen och som ger dig ny kraft.

Börja träna

Det är sant som dom säger. Man får mer energi och kraft av att träna. Även om det initialt känns motigt så är det bra. Det vet du innerst inne också. Det handlar inte om så mycket tid egentligen. En timma här och där är allt som krävs. Får du ihop till tre timmar i veckan så är det jättebra. Snöra på dig joggingskorna eller pallra dig iväg till ditt lokala gym idag och börja gör dig själv en tjänst.

Du är vad du äter (och dricker)

Under sommaren kan det bli mycket av det goda med glass, grillat, goda såser och några glas vin varje dag. I längden är det inte hållbart med den typen av mat och dryck intag. Du kommer sova bättre och får mer energi om du äter bra och riktig mat. Tycker du det är svårt att hitta inspiration finns det flera tjänster som erbjuder färdiga menyer och matkassar som kommer hem till dig och som du bara behöver laga till. Gott, enkelt och nyttigt!

Unna dig lite hjälp

Känns det motigt såhär i början av hösten? Unna dig lite hjälp och boka in städhjälp en gång var eller varannan vecka så slipper du iallafall att tänka på den biten. Det är skönt att komma hem till ett välstädat och ordnat hem. Speciellt om det är mycket på jobbet eller i vardagen. Du kan anlita hemstädning i Örebro och i alla svenska städer.

Ta vara på det lilla

Sitt inte inne vid ditt skrivbord och drick kaffe utan gå ut och sätt dig på en bänk och njut av höstsolen mot ditt ansikte. Ta vara på de små stunderna du har för dig själv. Slut ögonen när du sitter på pendeln eller bussen och försvinn in i musiken. Kom ihåg att sträcka på kroppen och andas djupt.